home - contact - Tel. 040 - 293 14 74
debarzonwering2
 
 
 dealervan2013
 
Zonwering

Knikarm schermen

Algemeen

Knikarm schermen zijn een zeer praktische oplossing voor uw terras. Bij gebruik van deze zonwering is een vrije doorloop gegarandeerd. Op een zonnige dag bepaald u zelf of u in de zon, of in de schaduw wilt zitten. Met een druk op de knop, bestuurd door zon en wind of door middel van een handbediening stuurt u de zonwering open en dicht. De kleuren van zowel het doek als het frame zijn legio en naar eigen smaak in te vullen.

2-buis systemen

Een 2 buis systeem wil zeggen dat het knikarm scherm uit 2 hoofdbuizen bestaat. Namelijk de oprolbuis en de voorlijst. Tevens zijn bij een 2-buis systeem de armen bevestigt aan de eindconsoles, hierdoor zijn er slechts twee armen toe te passen en zijn de mogelijkheden in breedte en uitval maximaal 5,5 meter breed x 3 meter uitval.

knikarmscherm1

3-buis systeem

Een 3-buis systeem wil zeggen dat het knikarm scherm uit 3 hoofdbuizen bestaat. Namelijk de oprolbuis, de voorlijst en een stalen kokerprofiel dat over de gehele lengte onder het scherm door loopt. Aan deze stalen koker zijn alle componenten van het zonnescherm gemonteerd. Het voordeel van een 3-buis systeem is dat deze uit te voeren is met meerdere knikarmen en montagesteunen. Hierdoor is een afmeting mogelijk van maximaal 12 meter breed met een uitval van 3,5 meter.


Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn geschikt voor elk type raam waarbij een vrije doorloop niet noodzakelijk is. Een uitvalscherm is een zeer sterke en degelijke zonwering. Bij een keuze voor een slingerstang bediening of een electromotor worden er wind- of stormvaste armen toegepast. Door het toepassen van deze armen voorkomt u dat het uitvalscherm kan opwaaien. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een bandbediening in combinatie met het traditionele verzwaarde arm systeem. De kleuren van zowel het doek als het frame zijn legio en naar eigen smaak in te vullen.

Markiezen

Steeds vaker ziet u de markies weer in het straatbeeld verschijnen. Een markies is meer dan alleen een zonwering aan uw woning. Met markiezen kleedt u uw woning aan. Markiezen zijn de afgelopen jaren wel in een ander jasje gestoken. Voorheen werden de markiezen vervaardigd uit hout en moest deze om de zoveel jaar worden geschilderd. Tegenwoordig worden de meeste markiezen gemaakt van het duurzame en onderhoudsvrije aluminium. Voor het oog niet te onderscheiden van de traditionele houten markiezen.

De bediening van een markies is nog net als voorheen met een koord en een kikker verkrijgbaar, maar ook band, mono of electro motor behoren tot de mogelijkheden.

markiezen

 

Verandazonwering

Bedoeld voor serres, lichtstraten en overkappingen, welke gedurende de dag van zonlicht worden voorzien. De verandazonwering is een uniek systeem dat langs de beide zijkanten door een rail loopt en door middel van een veren systeem op spanning gehouden wordt.

Een verandazonwering is altijd uitgevoerd met een electro motor en een bijpassende schakelaar. Steeds vaker wordt de schakelaar vervangen door een afstandbediening. Het wordt dan een stuk makkelijker om uw zonwering te automatiseren waardoor deze geheel op de zon en de wind wordt bestuurd. Bent u van huis en de zon begint te schijnen, dan stuurt dit systeem automatisch de zonwering naar beneden.

De keuze van het doek is geheel aan te passen aan uw wensen. Zowel een acryl zonweringdoek als het veel toegepaste Soltis doek is mogelijk op een verandazonwering.
Voor de verandazonwering maken wij gebruik van het assortiment van Harol. Hierdoor kunnen we u voor iedere situatie een passend systeem aanbieden.

verandazonwering

Buiten jaloezieën

Buiten jaloezieën zijn ideaal voor het weren van de zon uit uw woning of kantoor ruimte. Doordat het hele raam oppervlak bedekt is, houd dit de warmte optimaal buiten de deur. Naar gelang de stand van de zon kunnen de aluminium lamellen gekanteld worden.

Dit gebeurd handmatig of door de ingebouwde Electro motor. Buiten jaloezieën hebben tevens een hoge windbelasting.

Deze stabiliteit wordt gewaarborgd door het toepassen van zijgeleiding of spandraden waarlangs het systeem op en neer loopt.

Het geheel kan worden weggewerkt in een omkasting naar keuze.

Heeft u te maken met een renovatie of nieuwbouw, dan is het mogelijk om de buitenjaloezie te laten verdwijnen in de gevel.

De buiten jaloezieën zijn leverbaar in diverse modellen en standaard kleuren.