home - contact - Tel. 040 - 293 14 74
screens_02
 
 
 dealervan2013
 
Screens

Screens zijn de ideale filter voor zonlicht en warmte. Doordat een screendoek transparant is uitgevoerd wordt het uitzicht naar buiten u niet geheel ontnomen. Een screen bedekt het gehele raam en hierdoor is het mogelijk om 88% van het zonlicht en van de warmte te weren. Screendoeken zijn vervaardigd uit glasvezeldraden welke worden gecoat met kunststof. Voor de kleur van de doeken zijn er een 40-tal verschillende varianten waaruit u een keuze kunt maken. Een screen rolt op in een cassette zodat het doek netjes is opgeborgen als de screen niet wordt gebruikt. De cassette is er in diverse uitvoeringen en leverbaar in alle RAL kleuren.

De mogelijkheden voor de bediening zijn handbediening door middel van band of koord, een slingerstang aan de binnen- of buitenzijde of een elektrische bediening door middel van een draaiknopschakelaar of afstandsbediening. Door gebruik te maken van motoren met een ingebouwde ontvanger is het zelfs mogelijk om uw screens geheel automatisch aan te sturen. Een zon / wind automaat of een draadloze zonnecel behoren dan tot de mogelijkheden. Op deze manier komt u altijd in een koel huis binnen.


screens1

Rits Screens

De rits screen is een zonwering welke de afgelopen jaren zijn doel bewezen heeft. Door deze vrij nieuwe techniek is het mogelijk om het doek van de screen voor 100% op te sluiten in de geleiding.

Aan beide zijde van het glasvezel doek wordt een enkele rits geseald. Hierdoor kan het doek over de gehele lengte worden opgesloten in een kunststof inlage, welke in de aluminium geleider is verwerkt.

Afmetingen tot wel 18m2 zijn hierdoor mogelijk uit een stuk. Daarnaast heeft de rits screen een hoge windbelasting, en is het opwaaien onmogelijk.

De bediening van de rits screen is enkel mogelijk met een elektro motor, of hand bediend d.m.v. een slingerstang. De kleuren van het glasvezel doek zijn zeer uitgebreid, evenals de kleurkeuze van de omkasting.

De zijgeleiding en omkasting is leverbaar in diverse uitvoeringen.Hiermee is het mogelijk om voor elke montage situatie een passende oplossing te bieden.